سیر تازه همدان که با کیفیت بسیار بالایی کشت و تولید و سپس در تمام کشور توزیع می شود و با توجه به خواص بسیار زیادی که سیر تازه دارد، طرفداران بسیاری نیز دارد.
قیمت عمده سیر تازه همدان با توجه به تازه و مرغوب بودن، بسیار مناسب است. سیر به دو صورت خشک و تازه مصرف می شود، که هرکدام کاربرد مخصوص به خود را دارد.
سیر از سبزیجات بسیار مفیدی است، که به صورت خام و یا چاشنی و غیره استفاده میشود. سیر از خانواده پیاز می باشد و به دلیل داشتن خاصیت آنتی بیوتیکی موجب مصونیت نسبت به بسیاری از بیماری ها می شود. سیر از ویتامین های زیادی که شامل : کلسیم، آهن، منیزیم، ویتامین ,B1 ,B2, غیره تشکیل شده است. از زمان های بسیار قدیم سیر به عنوان ملین و ادرار آور کاربرد داشته است و همچنین برای بیماری هایی مانند : سل، تب و غیره استفاده می شده است و با استفاده از ترکیب عسل و سیر جهت بهبود بیماری سرماخوردگی استفاده می کردند. سیر کمک زیادی به درمان بیماری های مانند: طاعون به انسان کرده است و حتی افراد با درست کردن گردنبند های از سیر خود را از بیماری آنفولانزا مصون می کردند. به خاطر بوی بد سیر به صورت های دیگر از آن استفاده میکنند، مانند: ترشی سیر و غیره می باشد. سیر تا زمانی که از پوست آن جدا نشود و یا خرد نشود بوی بد نمی دهد. ولی به خاطر خواص فراوانی که دارد باید از بوی آن صرف نظر کرد. می توان از سیر پخته در انواع غذاها استفاده کرد. در صورت پخته شدن از خواص آنتی اکسیدانی سیر کم می شود. ارتفاع بوته سیر به ۱۶۰ سانتی متر میرسد و دارای برگ های بسیار بلند است. سیر با استفاده از کاشت میخک یا پیاز و یا بذر آن رشد و تکثیر پیدا می کند. سیر از بیماری های قلبی نیز جلوگیری میکند. از گذشتههای دور سیر به عنوان یک سبزی معطر و پرفایده، استفاده شده است که دارای خواص دارویی فراوانی است. از سیر برای هضم، رفع خستگی، مشکلات تنفسی و غیر استفاده می شود. در کشور ما بیشتر برای فشار خون بالا و اختلالات کبدی و روماتیسم و غیره کاربرد دارد. سیر در اثر گرما و پخته شدن نرم خواهد شد و بوی بد آن کم می شود. بوی سیر به خاطر وجود آنزیم آلیناز می باشد که با یک اسید آمینه آلین فعال شده و ترکیب آنها با هم می شود، آلیسین که همان بویی که متوجه می شوید تا زمانی که سیر خرد نشود، آلیسین غیر فعال است و همچنین گرما نیز مانع فعالیت آلیسین می شود، بنابراین سیر را خرد کرده و درون غذا استفاده کنید، تا علاوه بر طعم و عطر غذا از خواص آن هم بهره مند شوید. خوردن سیر موجب تقویت سیستم ایمنی شده و کاهش بیماریهای مانند : سرماخوردگی، آنفولانزا و غیره می شود. سیر تازه اثر ضد باکتریایی دارد و تاثیر آن از آنتی بیوتیک هم بیشتر است. سیر انواع مختلف دارد، از جمله : سیر معمولی، سیر فیلی، سیر سیاه می باشد، سیر معمولی: به دو صورت سخت و نرم است که نوع نرم آن در کشور ما وجود دارد و به صورت یک کلاهک عمامه ماند و دارای پوست نقره ای می باشد.نوع سخت دارای پوسته بنفش است. سیر فیلی: از انواع سیر باغی با پیاز های بزرگی که به یک ساقه گلدار وصل هستند و برگ های آن بیشتر شبیه تره فرنگی است ولی طعم و مزه آن نسبت به سیر معمولی کمتر است. سیر سیاه: بسیار نایاب می باشد و به رنگ خاکستری تیره است و از سیر معمولی شیرین تر است.
سیر تازه همدان
سیر تازه همدان عطر و طعم بسیار خوبی دارند و سیر تازه را به صورت های مختلفی از جمله : انواع ترشیجات و غذاها وبه همراه سبزهای مختلف مصرف می کنند.
علاوه بر حبه های سیر تازه از برگ های آن نیز استفاده می کنند و از خواص دارویی فراوان سیر تازه بهره مند می شوند. کندن پوست سیر کمی مشکل است، زیرا پوست آن چند لایه و چسبناک است. برای جدا کردن پوست سیر می توان آنها را درون یک ظرف شیشه ای ریخته و درب آن را محکم ببندید و به مدت ۱ تا ۲ دقیقه شیشه را خوب تکان دهید، تا زمانی که حبه ها از هم جدا شود و پوست آنها هم کنده شود. این کار را می توان با استفاده از دو کاسه هم انجام داد که لب های آنها روی هم قرار داده و تکان دهید، تا زمانی که پوست سیر ها کنده شود و اگر کمی از پوست سیرها هنوز باقی مانده می توانید با گرفتن سیر در زیر آب، بقیه پوست ها را جدا کنید. برای خرید سیر باید به چه نکاتی توجه کرد : بوته های سیر محکم و بدون پوسیدگی باشند و به دنبال غوزه های گوشتالو باشید و بهتر است سیر را بوته ای و دارای ریشه های انتهایی باشد، زیرا نگهداری آن بسیار راحت تر می باشد. سیر را در جای خشک و دور از نور قرار دهید. با توجه به خواص بسیار زیادی که سیر دارد، در تمام دنیا کشت می شود و دارای انواع و اقسام مختلف می باشد. سیر علاوه بر مصرف خانگی، مصارف صنعتی نیز دارد، از جمله: در تولید انواع سس ها، سوسیس، کالباس و ترشی کاربرد دارد و در صورتی که سیر زرد رنگ و یا جوانه بزند در وسط حبه ها خراب شده است و قابل استفاده نمی باشد. از جمله استفاده های سیر در ذا می توان سیر را سرخ کرد که نرم شود و طعم شیرین به غذا بدهد و یا به صورت چاشنی در انواع ترشی ها و شورها استفاده کرد. جهت استفاده از سیر در غذا در اثر خرد کردن آن تا مدت ها بوی سیر بر روی دست شما باقی میماند، برای از بین بردن بوی سیر می توان از سرکه، جوش شیرین و یا اب گوجه فرنگی استفاده کنید. در طب سنتی سیر دارای طبع گرم و خشک است و به خاطر فایده های بسیار زیاد، به آن اکسیر حیات نیز میگویند. برای بهبود بیماری هایی از جمله : دردهای مزمن، چربی خون، بیماری های عفونی و تب و غیره کاربرد بسیاری دارد. سیر در سفره هفت سین ایرانی ها جایگاه ویژهای دارد و به عنوان نماد سلامتی، پاکی و تندرستی به کار می رود. هر حبه سیر دارای یک یا دو کالری بیشتر نمی باشد و افرادی که دارای رژیم هستند، به راحتی می توانند از آن استفاده کنند. سیر به عنوان ملین و افزایش فعالیت های قلب و عروقی بدن استفاده می شود. افراد زیادی از ابتدای فصل بهار و پاییز از ترکیب سیر و عسل استفاده می کنند تا بتوانند به بیماری های فصل غلبه کرده و قدرت بدنی خود را افزایش دهند.