قیمت شیرآلات ساختمانی اهرمی، با پیشرفت تکنولوژی انواع شیرآلات به بازار عرضه شده است. انتخاب از میان انواع شیرآلات بهداشتی و ساختمانی به جنس، کیفیت، گارانتی، کاربرد مورد نظر شما و قیمت انواع شیرآلات بستگی دارد. هر از انواع شیرآلات اهرمی، کلاسیک، هوشمند (مانند شیرآلات چشمی و دیجیتال)، شیرآلات توکار، ترموستاتیک، پدالی و شیرآلات لمسی مکانیزم عملکرد منحصر به فرد و مزایا و معایب گوناگونی دارند
انواع شیرآلات
یکی از متنوع ترین لوازم ساختمانی شیرآلات است که در انواع رنگ، مدل، مکانیزم و قیمت تولید می شود. هر یک از انواع شیرآلات ساختمانی کاربرد منحصر به فردی دارند و در ۴ گروه کلی شیر روشویی، توالت، حمام و ظرفشویی قرار می گیرند. انواع شیرآلات بهداشتی این ۴ گروه، بر اساس مکانیزم عملکرد به دسته بندی های زیر تقسیم می شوند
انواع شیرآلات اهرمی
شیرآلات اهرمی یا شیر مخلوط، از بادوام ترین و رایج ترین انواع شیرآلات است. فشار و دمای جریان آب در شیرآلات اهرمی، توسط یک دسته اهرمی کنترل می شود. هرچه دسته اهرمی بیشتر به سمت راست چرخانده شود، جریان آب سردتر می شود. برعکس، با چرخاندن دسته به سمت چپ، جریان آب گرم تر می شود.
ساختار و مکانیزم شیرآلات اهرمی با مدل های کلاسیک متفاوت است. در شیرآلات اهرمی، قطعه ای به نام کارتریج، جایگزین دو عدد مغزی در شیرهای کلاسیک شده است. کارتریج شیرآلات دارای دو سطح سرامیکی صیقلی است که بر روی هم آب بندی شده اند. با حرکت دادن دسته اهرمی شیر توسط کاربران، سرامیک های کارتریج در راستای افقی بر روی یکدیگر می لغزند و مجراهای خروجی آب در سطح سرامیک ها باز و بسته می شوند.
انواع شیرآلات کلاسیک (دو دستگیره ای)
شیرآلات کلاسیک یا دو دستگیره ای، به نسل قدیم شیرآلات ساختمانی تعلق دارد. دستگیره های پیچی این نوع شیرآلات، امکان تنظیم دما و فشار جریان آب سرد و گرم را به صورت جداگانه فراهم می آورند. به عبارت دیگر، یک دستگیره به آب سرد و دستگیره دیگر به آب گرم اختصاص دارد. برای دریافت آب ولرم از شیر، باید نسبت آب سرد و گرم را با استفاده از هر دو دستگیره تنظیم کرد.
در ساختار انواع شیرآلات کلاسیک، قطعه ای به نام مغزی جریان آب را کنترل می کند. با پیچش دستگیره توسط کاربران، مغزی در محل مربوطه جابجا می شود و بسته به جهت پیچش، راه خروج آب را مسدود و یا باز می کند
انواع شیرآلات چشمی: شیرآلات چشمی، نسل جدید شیرآلات بهداشتی است که به واسطه چشم الکترونیکی کار می کند. شیرآلات چشمی، معمولاً با برق و باتری کار می کند. در زمان قطعی برق، مکانیزم استفاده از باتری فعال می شود و می توان طبق روال همیشگی از شیر آب استفاده کرد
اساس عملکرد چشم الکترونیکی، ارسال و دریافت سیگنال نور مادون قرمز است. زمانی که مانعی (مثلاً دست کاربران) در میدان دید سنسور مادون قرمز قرار می گیرد، جریان آب برقرار می شود و معمولاً پس از گذشت 40 ثانیه به صورت خودکار قطع می شود.
استفاده از انواع شیرآلات چشمی، در مکان های عمومی مانند بیمارستان ها و سرویس های بهداشتی، توصیه می شود. از آنجا که در این مدل ها برای قطع و وصل جریان آب نیازی به تماس دست با شیر نیست، بهترین گزینه برای رعایت بهداشت در اماکن عمومی هستند
علاوه بر این، چون شیرآلات سنسوردار یا چشمی جریان آب را بعد از مدتی به صورت خودکار قطع می کنند، از انواع شیرآلات کم مصرف به شمار می روند و در صرفه جویی در مصرف آب موثر هستند.
شیرآلات ساختمانی اهرمی
انواع شیرآلات لمسی
نوع دیگر شیرآلات هوشمند نیز وجود داند که در آنها تماس کوتاه دست با عَلَم و یا بدنه شیر، باعث قطع و وصل شدن جریان آب می شود. این تکنولوژی کاربرد بسیاری در آشپزخانه دارد. در صورتی که کف و یا انگشتان دست کاربر به مواد غذایی آغشته باشد، با تماس پشت دست و یا ساعد، جریان آب برقرار می شود. بعضی از انواع شیرآلات لمسی، علاوه بر سنسور، دسته اهرمی نیز دارند و مانند شیرآلات اهرمی رایج می توان به واسطه دسته اهرمی نیز جریان آب را کنترل کرد
انواع شیرآلات دیجیتال
در هنگام استفاده از شیرآلات دیجیتال نیازی به پیچاندن دستگیره پیچی و یا بالا و پایین بردن دستگیره اهرمی جهت تنظیم و قطع و وصل جریان آب نیست. انواع شیرآلات دیجیتال دارای یک صفحه نمایشگر دیجیتال هستند که کاربران به واسطه آن می توانند فشار، دما و جریان آب را کنترل کنند. علاوه بر این، در هنگام استفاده اطلاعاتی از قبیل فشار و دمای فعلی آب بر روی پانل لمسی شیرهای دیجیتال نمایش داده می شود.
شیر روشویی دیجیتال یکی از انواع شیرآلات است.
شیرآلات پدالی نیز مانند شیرآلات هوشمند از مناسب ترین گزینه ها برای نصب در سرویس های بهداشتی اماکن عمومی مانند مساجد، بیمارستان ها و مساجد هستند؛ چرا که استفاده از آنها نیازی به تماس دست ندارد. کنترل قطع و وصل جریان آب در انواع شیرآلات پدالی به واسطه یک پدال پائی انجام می شود. کافی است که کاربر هنگام نیاز به آب، پای خود را بر روی پدال تعبیه شده در زیر روشویی فشار دهد و پس از اتمام شستشو با برداشتن پا از روی پدال، جریان آب را قطع کند. فشار آب نیز متناسب با میزان فشار پا بر روی پدال، تنظیم می شود. در مدل های جدید امکان کنترل دمای آب نیز به شیرآلات پدالی افزوده شده است.
این نوع شیرآلات به واسطه مکانیزم مکانیکی خود عمر طولانی دارند و برای راه اندازی آنها نیازی به برق و یا باتری نیست. علاوه بر این چون سرعت قطع آب در آنها بالاست، در مصرف بهینه آب بسیار موثر هستند.
انواع شیرآلات با پیشرفت تکنولوژی انواع شیرآلات به بازار عرضه شده است. انتخاب از میان انواع شیرآلات بهداشتی و ساختمانی به جنس، کیفیت، گارانتی، کاربرد مورد نظر شما و قیمت انواع شیرآلات بستگی دارد. هر از انواع شیرآلات اهرمی، کلاسیک، هوشمند (مانند شیرآلات چشمی و دیجیتال)، شیرآلات توکار، ترموستاتیک، پدالی و شیرآلات لمسی مکانیزم عملکرد منحصر به فرد و مزایا و معایب گوناگونی دارند. آنچه در این مقاله می خوانید: انواع شیرآلات اهرمی انواع شیرآلات چشمی انواع شیرآلات لمسی انواع شیرآلات دیجیتال انواع شیرآلات پدالی انواع شیرآلات یکی از متنوع ترین لوازم ساختمانی شیرآلات است که در انواع رنگ، مدل، مکانیزم و قیمت تولید می شود. هر یک از انواع شیرآلات ساختمانی کاربرد منحصر به فردی دارند و در ۴ گروه کلی شیر روشویی، توالت، حمام و ظرفشویی قرار می گیرند. انواع شیرآلات بهداشتی این ۴ گروه، بر اساس مکانیزم عملکرد به دسته بندی های زیر تقسیم می شوند: انواع شیرآلات اهرمی شیرآلات اهرمی یا شیر مخلوط، از بادوام ترین و رایج ترین انواع شیرآلات است. فشار و دمای جریان آب در شیرآلات اهرمی، توسط یک دسته اهرمی کنترل می شود. هرچه دسته اهرمی بیشتر به سمت راست چرخانده شود، جریان آب سردتر می شود. برعکس، با چرخاندن دسته به سمت چپ، جریان آب گرم تر می شود. ساختار و مکانیزم شیرآلات اهرمی با مدل های کلاسیک متفاوت است. در شیرآلات اهرمی، قطعه ای به نام کارتریج، جایگزین دو عدد مغزی در شیرهای کلاسیک شده است. کارتریج شیرآلات دارای دو سطح سرامیکی صیقلی است که بر روی هم آب بندی شده اند. با حرکت دادن دسته اهرمی شیر توسط کاربران، سرامیک های کارتریج در راستای افقی بر روی یکدیگر می لغزند و مجراهای خروجی آب در سطح سرامیک ها باز و بسته می شوند.